shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

IJM strijdt samen met Eva en EO Metterdaad tegen kindslavernij in Ghana

Deel

IJM strijdt samen met Eva en EO Metterdaad tegen kindslavernij in Ghana

V

rouwenmagazine Eva gaat samen met International Justice Mission (IJM) en EO Metterdaad de strijd aan tegen kindslavernij in Ghana. In de visindustrie rond het Ghanese Voltameer worden duizenden kinderen uitgebuit als kindslaaf. Zij werken 14 uur per dag met zeer weinig voedsel, kleding of rust. Ook kunnen ze hierdoor niet naar school. Regelmatig worden de kinderen geslagen en gedwongen om slopend werk te doen, zoals honderden kilo’s vis vervoeren of naar de diepte van het meer zwemmen om de netten te ontwarren, niet zelden met verdrinking tot gevolg.

lorem
Eva

Veel kinderen zijn onder valse beloften van scholing en een beter leven door slavenhandelaren meegenomen naar het Voltameer. IJM strijdt sinds 2014 tegen dit onrecht. Eva en EO Metterdaad gaat dit werk ondersteunen. Eerder dit jaar reisde Minella van Bergeijk, hoofdredacteur van Eva, naar Ghana om het werk van IJM van dichtbij te zien. “Het was indrukwekkend om te zien hoe de mensen van IJM samenwerken”, vertelt ze daarover. “We willen onze ogen niet sluiten voor mensen die vrijheid letterlijk ontberen. Slavernij is niet iets van vroeger; hele samenlevingen zijn erop gebouwd.”

IJM bevrijdt niet alleen kinderen, maar zorgt er – in samenwerking met de lokale autoriteiten – ook voor dat slaveneigenaren veroordeeld worden en gevangenisstraf krijgen.

Die structurele aanpak blijkt te werken. Will Lathrop, directeur van IJM Ghana: “Door de reddingsacties en tijdens de rechtszaken ontdekken we vaak nieuwe plekken waar kinderen vastgehouden worden. Dat hebben de slavenhandelaren inmiddels ook door. Zodra ze het gevoel hebben dat we hen op het spoor zijn, komt het voor dat ze de kinderen naar huis sturen. Ze zijn bang voor veroordeling of gevangenisstraf. We blijven met ons werk doorgaan, net zolang tot ieder kind vrij is!”

Dit project steunen kan via metterdaad.eo.nl/eva.

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Deborah Voordewind, Manager Strategic Partnerships bij IJM, 0653750348, [email protected].

________________________________________

IJM is wereldwijd actief in 10 landen, waar in 17 veldkantoren gevochten wordt tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt de organisatie duizenden slachtoffers, helpt het lokale autoriteiten bij het aanklagen van de misdadigers en helpt het overheden bij structurele verandering van samenlevingen, met als doel de armen te beschermen tegen geweld.

Artikelen in Eva Magazine:

Modeblogger wil Ghanese woestijn vruchtbaar maken.

Slavernijverleden of slavernijheden?

(Op)gevangen in het net

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up