shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vrouw die haar 16-jarige zusje verhandelde veroordeeld

Twee Filipijnse vrouwen zijn woensdag veroordeeld voor het misbruiken van kinderen voor cyberseks en prostitutie. Een rechter in Angeles City veroordeelde hen tot levenslange gevangenisstraf.

Eén van de slachtoffers, een 16-jarig meisje, was het jongere zusje van één van de twee criminelen. Vorig jaar ontdekte de Filipijnse politie dat het meisje werd misbruikt, mede dankzij een tip van de Australische politie. De Filipijnse autoriteiten voerden, in samenwerking met IJM, een succesvolle reddingsoperatie uit.

Voor de politie binnenviel, boden de criminelen het 16-jarige meisje aan voor seks met een buitenlandse man. Tijdens het sluiten van die ‘deal’ voelde het meisje zich naar eigen zeggen ‘totaal hulpeloos’. “Toen mijn zus vertelde dat ik seks zou hebben met een buitenlander, dacht ik: Ik kan niets meer doen, het maakt niet eens uit of ik ‘ja’ of ‘nee’ zeg.” Ook andere meisjes werden door de vrouwen misbruikt en verhandeld. De rechter stelde dat er sprake was van mensenhandel en doelbewust misbruik, ‘zelfs van een bloedverwant’, en dat zulke misdaden zwaar bestraft dienen te worden.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up