shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vrouw (32) veroordeeld voor online misbruik zoon (6) en peutermeisje

Een 32-jarige vrouw uit de Filipijnen is veroordeeld, nadat ze had aangeboden haar 6-jarige zoon en een 1-jarig meisje seksueel te misbruiken voor een livestream.

Deze zaak kwam al in juni 2018 aan het rollen. De lokale politie had toen in Zweden een man gearresteerd die contact had met de Filipijnse vrouw en geld overmaakte voor online misbruik. De Zweedse politie gaf gegevens over deze zaak door aan de Filipijnse politie. Zij wisten vervolgens de vrouw te lokaliseren, arresteerden haar en brachten haar zoon en het peutermeisje dat ze onder haar hoede had in veiligheid. De arrestatie vond plaats nadat de vrouw de kinderen opnieuw aanbood om te misbruiken voor een livestream.

IJM bood technische en juridische ondersteuning tijdens het onderzoek en werd geraadpleegd door officieren van justitie tijdens het rechtsproces. De vrouw werd uiteindelijk veroordeeld tot vier keer levenslang. “Dit is een van zwaarste straffen die we bij IJM hebben gezien in een zaak van online seksuele uitbuiting van kinderen,” zegt Lucille Dejito, advocaat en directeur van IJM Cebu. “Veroordelingen hebben een afschrikwekkende werking op misdadigers. Daarnaast is het belangrijk dat mensen alert zijn op signalen van kindermisbruik in hun eigen omgeving en zo nodig de politie inschakelen.”

Het verhandelen van kinderen voor seksueel misbruik voor onder andere livestreams is wijdverbreid in de Filipijnen. IJM en de Universiteit van Nottingham schatten in het onderzoek ‘Scale of Harm’ dat alleen al in 2022 bijna een half miljoen Filipijnse kinderen het slachtoffer zijn geworden van deze misdaad.

*De foto is in scene gezet.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en bescherm kinderen tegen online seksueel misbruik.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up