shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Veroordeling in zaak van aanranding van 3-jarig meisje

Een 19-jarige man is veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van een 3-jarig meisje.

Kevinah* is nog maar 3 jaar als ze op 6 maart 2023 seksueel word misbruikt door een 19-jarig familielid. Om ongeveer 14:00 uur 's middags lokt de dader Kevinah en twee andere kinderen mee om water te halen uit de beek. Onderweg vraagt hij de twee kinderen om vooruit te gaan naar de beek, terwijl hij achterblijft met Kevinah. Daarna neemt hij het meisje mee in het struikgewas en misbruikt haar.

Kevinah’s tante is getuige van het misdrijf. De dader wordt gearresteerd en op 17 juli 2023 moet hij voor de rechter in Gulu verschijnen. Op 26 juli 2023 wordt hij schuldig bevonden aan zware ontucht en veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf op basis van zijn schuldbekentenis.

IJM Uganda ondersteunde de politie bij het uitvoeren van het onderzoek. Ook zorgde IJM-medewerkers ervoor dat de zaak geen vertraging opliep, zo stuurden ze het dossier door naar het Openbaar Ministerie voor bestraffing.

De juridisch coördinator van IJM in Gulu, Florence Lora Atim, prijst de inzet van justitie en de veerkracht van familieleden om gerechtigheid na te streven en ervoor te strijden dat daders van seksueel geweld niet wegkomen met hun misdaden.

*Om haar privacy te beschermen, gebruiken we een schuilnaam. De foto van Ugandese kinderen is ter illustratie en staat los van deze zaak.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up