shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Twee mannen veroordeeld in mensenhandelzaak uit 2015, bordeel moet sluiten

NIEUWS - De twee lokale mensenhandelaars zijn vorige week veroordeeld voor de uitbuiting van vijf meisjes en jonge vrouwen. De mannen runden een illegaal bordeel in Kamathipura, destijds de grootste rosse buurt van India. In 2015 steunde IJM de lokale politie bij een reddingsoperatie om de vijf slachtoffers te bevrijden. De slachtoffers ontvingen nazorg en wonen ondertussen allemaal zelfstandig. Twee van hen getuigden in de zaak tegen hun misbruikers.

Het proces tegen de mannen werd na de bevrijding in 2015 gestart, maar liep veel vertraging op. De advocaten van de mensenhandelaars probeerden het proces te vertragen door valse aanklachten in te dienen tegen IJM-medewerkers. Verder waren er veel overplaatsingen en nieuwe aanstellingen van de voorzittende rechters. Ook COVID-19 heeft invloed gehad op het rechtsproces, doordat rechtbanken werden gesloten.

De mensenhandelaars krijgen zeven jaar gevangenisstraf en moeten een boete betalen, waarbij extra geld wordt uitgetrokken als schadevergoeding voor de slachtoffers. De rechter beval ook dat het bordeel binnen zeven dagen na het vonnis gesloten moest zijn.

IJM is niet alleen blij dat het recht zegeviert voor deze vijf jonge vrouwen, maar ook met het proactieve en slachtoffergevoelige handelen van alle ambtenaren tijdens dit proces. Dit zijn mooie ontwikkelingen in de aanpak van sekshandel in Mumbai en laat zien dat mensenhandelaars niet langer wegkomen met hun misdaden.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up