shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Eind aan straffeloosheid

Deel

Eind aan straffeloosheid

"De veroordeling van de man die Gopi en zijn gezin vasthield, is voor hen een extra teken dat wat hen is aangedaan misdadig was."

C

HENNAI, ZUID-AZIË – Na bijna elf lange jaren is eindelijk recht gedaan aan wat Gopi en zijn gezin is aangedaan. Samen met andere gezinnen werden zij als slaaf uitgebuit in een rijstfabriek in het zuiden van Zuid-Azië. De man die hen vasthield en mishandelde werd na een moeizaam proces veroordeeld tot een gevangenisstraf en het betalen van een boete.

Een van de redenen waarom gezinnen kunnen worden uitgebuit, is omdat de kans dat daders worden opgepakt, aangeklaagd en uiteindelijk veroordeeld, bijzonder klein is. Ze denken hun misdaden dus straffeloos te kunnen doen. Door zich na de reddingsoperaties in zaken vast te bijten, openbaar aanklagers te ondersteunen en (lokale) overheden op te leiden, bouwt IJM aan beter functionerende rechtssystemen, die de meest kwetsbaren moeten beschermen.

lorem

De veroordeling van de man die Gopi en zijn gezin vasthield, is voor hen een extra teken dat wat hun is aangedaan misdadig was. Ook is het een duidelijk signaal naar (potentieel) andere daders dat deze misdaad niet langer wordt getolereerd. Steeds meer zien wij dat door trainingen van IJM de overheid haar rol oppakt, de strijd tegen slavernij aangaat en haar bevolking beschermt tegen geweld.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up