shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Twee cybersekscriminelen opgepakt, zes kinderen bevrijd

In de Filipijnse stad Naval zijn afgelopen dinsdag twee cybersekscriminelen gearresteerd en zes kinderen bevrijd. Dit gebeurde na een inval van de Filipijnse politie in samenwerking met IJM.

Dinsdagmorgen 11:00 vielen agenten een hotelkamer binnen, waar de twee criminelen verbleven. Het gaat om een man van 28 en zijn partner, een vrouw van 18. De vrouw stond op het punt om twee jongens van 14 tegen betaling te misbruiken voor een webcam. De man had de kinderen naar het hotel gelokt.

In dezelfde hotelkamer bevonden zich ook een 15-jarig meisje, een babymeisje van 2 maanden en een 1-jarige jongen. Nader onderzoek moet uitwijzen of zij ook misbruikt zijn.

Vier andere slachtoffers, drie jongens van 17 en een vrouw van 20, werden gered op een andere locatie. De politie kwamen hen het spoor tijdens het onderzoek naar de online activiteiten van de criminelen. Alle slachtoffers worden opgevangen en krijgen traumazorg.

Voor de Filipijnse autoriteiten en IJM is deze bevrijdingsactie een nieuwe overwinning in het gevecht tegen uitbuiting van kinderen. “Cybersekscriminelen denken dat ze zich kunnen onttrekken aan de wet, maar ze zitten er compleet naast”, aldus de Filipijnse politiechef Romeo Perigo. “Ze zullen opgepakt worden en de gevolgen van hun misdaden ondervinden: levenslange gevangenisstraf en geldboetes van miljoenen peso’s. We zullen niet tolereren dat iemand deze misdaad begaat om snel geld te verdienen.”

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up