shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Gezocht, gevonden, bevrijd

Deel

Gezocht, gevonden, bevrijd

Priya werd verstopt – en gevonden! - in een bordeel in een miljoenenstad

K

OLKATA, ZUID-AZIË - Na een aantal pogingen, lukte het IJM in samenwerking met lokale autoriteiten Priya, een tienermeisje, te bevrijden uit een bordeel waar zij werd vastgehouden en gedwongen klanten te ontvangen.

Nadat wij Priya ontdekten in een gevaarlijke rosse buurt in Kolkata, in het oosten van India, deed de politie een eerste poging haar te bevrijden. Toen zij aankwamen, was zij echter spoorloos verdwenen. Ze was gevlucht. Veel slachtoffers van mensenhandel zijn zo gehersenspoeld dat zij geloven dat wanneer de politie hen vindt, zij zullen worden misbruikt en gearresteerd. Op deze manier proberen de handelaren die de meisjes vasthouden, te voorkomen dat de slachtoffers ontsnappen en hulp zoeken.

lorem

Maar omdat wij nu van haar bestaan wisten, zijn wij in de miljoenenstad naar haar blijven zoeken. We schakelden zelfs de hulp in van onze collega’s in Mumbai, voor het geval Priya was verkocht aan een bordeel in deze stad aan de andere kant van het land.

Na dagenlang intensief zoeken, vonden wij haar in een ander bordeel. De reddingsoperatie die wij op touw zetten, slaagde nu wel. Priya bleek vijftien jaar jong, was ontvoerd vanuit Bangladesh en was nu al maanden slachtoffer van seksueel en verbaal geweld van de bordeeleigenaren en van klanten. Nu is zij vrij en onder de trouwe zorg van onze counselors.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up