shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Twee broers bevrijd die werden uitgebuit op geitenhouderij

Twee broers van 13 en 15 die werden uitgebuit op een geitenhouderij zijn onlangs bevrijd. Een partnerorganisatie van IJM kwam de jongens op het spoor en wist hen met de lokale autoriteiten te bevrijden. De jongens werden dagelijks gedwongen om met zo’n 100 geiten op zoek te gaan naar gras in een enorm buitengebied in Zuid-Azië. Ze moesten zien te overleven zonder fatsoenlijk eten en onderdak.

De broers kwamen uit een groot gezin dat in grote armoede leefde. Hun ouders sloten een lening af van omgerekend 455 euro bij een lokale boer. In ruil daarvoor moesten de jongens werken voor de eigenaar van de geitenhouderij. De autoriteiten ondernemen nu gerechtelijke stappen tegen hem en de boer met wie hij samenwerkte. De jongens worden opgevangen en krijgen de zorg die ze nodig hebben.

Voor IJM is deze bevrijding opnieuw een bewijs dat het rechtssysteem in deze regio steeds beter gaat functioneren: lokale NGO’s en overheden zijn alert op signalen van uitbuiting en slavernij en zetten zich in om kinderen en volwassene in nood op te sporen en te bevrijden.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up