shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Tien jongens bevrijd uit moderne slavernij in Ghana

Tijdens meerdere reddingsoperaties in oktober zijn tien jongens bevrijd uit moderne slavernij in Ghana. De kinderen werden uitgebuit in de visserij op Lake Volta, een meer ter grootte van drie keer de provincie Noord-Holland.

Bij de eerste reddingsoperatie werden negen jongens bevrijd. De meeste jongens waren verhandeld door naaste familieleden, die hen in ruil voor geld afstonden aan vissers.

Sommige jongens leden aan onbehandelde medische aandoeningen, zoals maagzweren, oogproblemen en huidinfecties. Voordat ze bij de vissers gingen wonen, gingen de meeste jongens naar school. Helaas braken de meeste jongens hun school af, vanwege de onmogelijke eisen van hun werk. De jongens die erin slaagden om naar school te blijven gaan, waren totaal uitgeput. Dagelijks moesten ze voor dag en dauw opstaan om het meer op te gaan.

Bij de bevrijding werkte IJM samen met de Ghanese autoriteiten. De leden van het bevrijdingsteam merkten op dat de jongens een laag zelfbeeld hadden. Ze waren timide, schrikachtig en constant alert, “klaar om te handelen en te reageren”.

Op de dag van de reddingsoperatie moest het team snel handelen om een mogelijke aanval van de plaatselijke gemeenschap te voorkomen. Een paar dagen later kon nog een andere jongen worden bevrijd. De jongens zijn ondergebracht in een opvangcentrum, waar zij verzorging en traumahulp krijgen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up