shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Mudraise 2024: Deelnemers kunnen trots op zichzelf zijn

340 kinderen, vrouwen en mannen gingen vandaag door de modder om aandacht te vragen voor IJM’s strijd tegen slavernij en geweld, fondsen te werven en, ja het kan, gewoon voor de lol! Voor aanvang van de Mudraise 2024 was al een recordbedrag opgehaald van 231.978 euro. En de teller loopt door. Doneren kan nog hier: www.mudraise.nl.

Het begon jaren geleden op een gewone zaterdagavond op de bank. Het gesprek ging over IJM en over hoe meer mensen te betrekken in de groeiende beweging die strijdt tegen een plaag van geweld tegen de meest kwetsbaren. Wat voor sponsoractie zou nu passen bij het werk van IJM? Hoe zagen mensen de organisatie? Waar lag een natuurlijke link? Het woord ‘stoer’ kwam al snel bovendrijven. Iets met ‘in de loopgraven…’ Een sponsoractie voor IJM moest dus deze elementen in zich hebben. En voor verbinding zorgen. Het idee van een obstacle run door de modder werd geboren: IJM’s Mudraise. Inmiddels deden de afgelopen zeven edities een paar duizend deelnemers mee.

Ook vandaag waren er weer meer dan driehonderd deelnemers die met een lach aan de Mudraise begonnen en met een lach over de finish kwamen. Al was het door de modderige gezichten soms moeilijk te achterhalen welke gezichtsuitdrukking de deelnemers echt hadden. Ik hoorde in ieder geval gejuich uit de mudmonsters komen, dus het zat vast wel goed.

Door het mooie partnerschap met organisator Mudmasters had IJM ook dit jaar weer een eigen plek op het terrein in Haarlemmermeer waar de deelnemers zich verzamelden. Voor sommigen is de Mudraise inmiddels een jaarlijkse reünie geworden. Er werd bij aankomst dus wat afgeknuffeld en bijgepraat. Totdat Else Voortman, namens IJM verantwoordelijk voor de Mudraise, de deelnemers bij elkaar riep en uitnodigde naar de startplaats te lopen. “Volg de IJM-vlaggen maar.”

Bij de start deden de deelnemers traditiegetrouw een flinke warming-up, begeleid door de opzwepende beat van het nummer Liberté, van Parla & Pardoux. Mochten de mudraisers hiermee nog niet opgeladen zijn, dan was het wel door de peptalk die Else vervolgens gaf. “Jullie rennen voor jongetjes als Aaron, het jongetje dat werd misbruikt voor de camera. Jullie rennen voor meisjes zoals Kashi, die werd verkocht in de commerciële seksindustrie. Jullie rennen voor kinderen als Courage Hope, de jongen die werd uitgebuit in de visindustrie op het Voltameer in Ghana. Samen maken jullie verschil! Until all are…” Uit honderden kelen klonk vervolgens een luid “FREE!”.

En daar gingen de deelnemers. Eindeloze trappen op, koude beekjes in en ja, natuurlijk ook kruipend door de modder. De een 6, de ander 12 en voor wie dit zelfs nog niet genoeg was, 16 kilometers lang. Ondernemers, studenten, dominees…De onderdompeling in de modder maakte iedereen gelijk. En dus kon iedereen aan het eind van de dag even trots zijn op het behaalde resultaat. Op zowel de sportieve prestatie als op het opgehaalde bedrag. Tot volgend jaar!

(Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van de mudraise 2025 meld je dan hier aan: https://www.ijmnl.org/mudraise... )

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up