shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Levenslang voor man die vijfjarig jongetje seksueel misbruikte

Een man uit Kenia is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van zijn 5-jarige buurjongetje.

Vin* was een gelukkig kind dat hield van school en spelen met zijn vriendjes. Tot een buurman hem op 15 juni 2018 in de val lokte. Hij maakte het jongetje wijs dat hij door zijn moeder was gestuurd om hem thee en ugali (maismeel) te geven. Vin ging met de buurman mee naar zijn huis. Vin vroeg om de thee, maar vervolgens begon de buurman hem te misbruiken. De jongen had toen net zijn vijfde verjaardag gevierd.

Die dag was Vin’s moeder niet thuis, zij verkocht eten op een bouwplaats. Bij thuiskomt trof ze haar zoontje huilend aan. Ze vroeg Vin waarom hij huilde en hij vertelde haar wat er was gebeurd. Ze nam haar zoon op schoot en zag dat er bloedvlekken op zijn kleding zaten. Met spoed bracht ze hem naar het ziekenhuis.

De familie deed aangifte bij de politie. Twee dagen later werd hij gearresteerd. Voor de familie was de strijd voor gerechtigheid echter nog niet voorbij. Familieleden van de dader eisten dat ze de beschuldigingen introkken, maar de familie liet zich niet intimideren en hield stand.

Een vriend die zag wat Vin’s familie doormaakte, bracht zijn moeder in contact met IJM. De advocaten van IJM ondersteunden de openbaar aanklager in de rechtszaal en social workers begeleidden Vin en hielpen hem om te getuigen in de rechtszaal.

Vin heeft een leerstoornis, een aandoening die ook zijn spraakvermogen beïnvloed. Maar hij getuigde moedig en vertelde duidelijk wat er was gebeurd. Hij de wees de man aan en zei: “Jij was het die me pijn deed.”

De rechter zei dat er geen twijfel over bestond dat hij Vin had mishandeld en dat zijn veroordeling ‘zou moeten dienen als een sterke waarschuwing voor iedereen die onschuldige kinderen misbruikt’. Op 4 november 2021 werd de man veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Dankzij het snelle optreden van zijn moeder, de aanklagers en de medewerkers van IJM Kenia kunnen Vin en zijn familie vandaag de dag de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. IJM zal Vin, die het goed doet op school, komende tijd blijven begeleiden en ondersteunen.

*Vin heet in werkelijkheid anders.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up