shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

‘Jullie hebben me gered!’ Moeder van tweeling dankbaar na veroordeling gewelddadige partner

“Jullie hebben me gered. Ik heb niets. Alleen God zal jullie allemaal belonen!” Dat roept de Ugandese Britney* (23) vol dankbaarheid nadat ze hoort dat de man die haar zwaar had mishandeld, is veroordeeld.

Tussen januari en november 2022 wordt Britney meerdere keren fysiek mishandeld. Dit gebeurt op momenten dat ze haar man vraagt bij te dragen in de kosten voor hun kinderen; tweelingmeisjes van één jaar en vijf maanden oud.

Britney heeft niet genoeg inkomen om voor hen te zorgen en is afhankelijk van een vriend om eten te kopen. Tot twee keer toe doet ze aangifte van de mishandelingen bij de politie, maar ze krijgt geen hulp.

IJM Uganda komt tussenbeide in deze zaak op 14 november 2022. Enkele dagen later, op 17 november, wordt de dader gearresteerd. IJM werkt ook samen met de lokale autoriteiten om Britney in veiligheid te brengen en voorziet haar en haar kinderen van psychosociale hulp en praktische zorg.

Op 5 juli 2023 wordt de dader veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf voor zijn geweldsmisdrijven. Florence Lora Atim van IJM Uganda is blij met de veroordeling: "Deze veroordeling zal in de gemeenschap het signaal uitzenden dat fysiek geweld een misdrijf is waar je niet mee wegkomt.”

*Om haar privacy te beschermen, gebruiken we een schuilnaam.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up