shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Jongeren bevrijd uit slavernij op geitenhouderij

NIEUWS: Na een lange zoektocht is Vignesh* gered, deze 10-jarige jongen werd twee jaar lang gedwongen om als slaaf te werken op een geitenhouderij.

Vignesh komt uit een zeer arme familie in het zuiden van India. Zijn moeder stierf toen hij nog maar een paar jaar oud was. Zijn vader had moeite om voor Vignesh en zijn andere kinderen zorgen. Hij liet Vignesh werken de geitenhouderij in ruil voor een voorschot van 40.000 roepies (ongeveer 450 euro).

Dagelijks moest Vignesh kilometers lopen met 100 geiten, op zoek naar een geschikte plek voor de beesten om te grazen. Zijn enige voedsel bestond uit een beetje rijstpap en ’s nachts sliep hij in het beeld met de geiten.

Gelukkig kwam de jongen in beeld bij SHED India, één van onze partners die we afgelopen jaren hebben geholpen met training en financiën. Ze brachten de zaak onder de aandacht van de lokale autoriteiten en op 12 augustus zochten ze een stuk grasland van 5 kilometer af tot ze de jongen vonden.

Vignesh werd in veiligheid gebracht op een overheidskantoor, waar hij een rustplek kreeg, een warme maaltijd en een certificaat dat garandeert dat hij nu echt vrij is. De komende tijd ontvangt Vignesh zorg en steun om een nieuw bestaan op te bouwen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up