shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM opent kantoor in Bangladesh om mensenhandel te bestrijden

IJM opent een nieuw kantoor in Bangladesh om mensenhandel tegen te gaan. In omliggende landen in Zuid-Azië heeft IJM de afgelopen 20 jaar, samen met de lokale autoriteiten, al ruim 33.363 mensen bevrijd van mensenhandel en gedwongen arbeid. In sommige steden zag IJM een afname van slavernij en mensenhandel tot wel 82 procent.

Ook werden in Zuid-Azië 1529 criminelen veroordeeld voor hun misdaden, dankzij IJM’s programma’s tegen moderne slavernij. Daarbij werden al diverse slachtoffers geholpen die vanuit Bangladesh waren verhandeld. Nu gaat een team van IJM mensenhandel dus ook in het land zelf aanpakken.

Mensenhandel en uitbuiting komen op grote schaal voor in Bangladesh. De UNODC schatte in 2022 in een onderzoek dat 600.000 vrouwen en meisjes in het land het risico lopen op uitbuiting in de commerciële seksindustrie.

Volwassenen en kinderen uit Bangladesh worden gedwongen om te werken in verschillende industrieën in binnen- en buitenland, zoals land- en scheepsbouw. Het Global Fund to End Slavery stelde in 2022 dat bij ruim 86 procent van de arbeiders in twee productiecentra van de bloeiende kledingindustrie sprake was van dwangarbeid.

Het doel van IJM in Bangladesh is - na een onderzoeksfase - een compleet programma te realiseren om slachtoffers te bevrijden van uitbuiting, criminelen voor het gerecht te dagen, overlevenden traumazorg te geven en het rechtssysteem te versterken. Dat gebeurt in samenwerking met de lokale autoriteten en andere Ngo’s.

Het team van IJM Bangladesh staat onder leiding van Claire Wilkinson, die eerder werkte als Officier van Justitie in Schotland en al ruim tien jaar werkzaam is voor IJM met als doel mensen in armoede te beschermen tegen uitbuiting en geweld. Eerder werkte ze voor IJM in onder andere Zambia en Kenia. Ze zegt: “We kijken ernaar uit om in Bangladesh een deskundig lokaal team aan te nemen en nauw samen te werken met lokale autoriteiten en justitie om mensenhandel te bestrijden.”

Recht op bescherming
Caroly Houmes, directeur van IJM Nederland, is blij met de opening van het nieuwe kantoor in Bangladesh. “Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat de aanpak van IJM werkt. In enkele grote steden in Zuid-Azië zagen we een afname van tussen de 76 en 82 procent van het type slavernij dat wij daar bestreden. Als rechtssystemen worden versterkt, overheden hun wetten handhaven, daders verantwoordelijk worden gehouden, criminelen worden afgeschrikt om geweld te begaan, worden gemeenschappen beschermd. Ook de meest kwetsbaren in Bangladesh hebben recht op deze bescherming. En ook hier zullen we dus gaan voor de resultaten die we elders zagen.”

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers van gedwongen arbeid te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up