shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Gezin bevrijd uit slavernij

Twee peuters zagen vorige maand voor het eerst wat vrijheid is. In de laatste week van juni werden ze bevrijd door IJM en de Indiase politie. Hun vader, moeder en negen broers en zussen moesten op de boerderij jarenlang als slaven dwangarbeid verrichten.

Het is nu vier jaar geleden dat een slavendrijver misbruik maakte van hun armoede. Hij beloofde hen een goede baan op zijn boerderij met een riant salaris. Hij gaf ze echter maar 20.000 rupees (ongeveer 260 euro) en dat niet als loon maar als lening. Die moesten ze terugbetalen door voor hem te werken. Mensen opzadelen met een schuld en ze dan voor je laten werken, dat is slavernij en dwangarbeid.

De eigenaar van de boerderij liet de man en vrouw zeven dagen in de week werken van ’s ochtends vier tot ’s avonds 7 uur. Ze werkten in de tomaten en bananen en leden dagelijks onder verbaal en fysiek geweld. Zes van de negen kinderen zorgden dagelijks voor 15 koeien en 20 geiten die geweid en gemolken moesten worden. Alleen de vader mocht soms de boerderij even verlaten om in een nabijgelegen dorp wat eten te halen voor zijn gezin.

De ouders vertelden aan de politie dat de jongste twee, nu 2 jaar en 10 maanden, op de boerderij zijn geboren zonder hulp van een dokter of verloskundige. Geen van de kinderen heeft ooit medische zorg gehad, ze zijn niet gevaccineerd en konden niet naar school.

“Ik heb de boer diverse keren gevraagd of mijn kinderen naar school mochten maar hij mishandelde ons en zei dat het niet nodig is”, vertelde de vader, “hij ging tegen ons tekeer en gebruikte grove beledigende taal. Dan klaagde hij dat we niet goed werkten hoewel we zeven dagen in de week van 4 uur ’s ochtends tot 7 ’s avonds voor hem klaar stonden.”

Gevangen in het net van de slavendrijver konden ze niet naar huis wanneer een familielid stervende was, zelfs niet toen de moeder van de vader overleed. “Toen de broer van mijn vrouw stierf, vroegen we toestemming om naar de begrafenis te gaan, maar we mochten niet. Hij zei: “Laat de doden maar doodgaan, waarom zou je daar naar toe moeten? De laatste vier jaar zijn we niet in ons dorp geweest… we voelden ons zo machteloos.”

Nadat het gezin op 26 juni in veiligheid was gebracht, hebben ambtenaren hen nog verdere vragen gesteld. Het gezin krijgt officiële vrijheidscertificaten waarmee de valse schuld wordt opgeheven. Daarna worden ze teruggebracht naar hun dorp in Tamil Nadu. Daar zullen plaatselijke leiders het gezin begeleiden in het proces van hervestiging en rehabilitatie. IJM regelt nazorg voor het gezin voor ten minste de komende twee jaar.

De politie werkt aan de aanhouding van de eigenaar van de boerderij en heeft een aanklacht ingediend op grond van India’s anti-slavernijwetten en de wet op kinderarbeid.

In India is mensenhandel en dwangarbeid, zeker als er sprake is van kinderarbeid, een misdaad waarop een minimum straf staat van 14 jaar en mogelijk als maximum levenslang.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up