shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Eerste arrestatie in nieuw project tegen uitbuiting van kinderen in de seksindustrie in Kenia

IJM’s nieuwe project tegen uitbuiting van kinderen in de seksindustrie aan de kust van Kenia heeft geleid tot een eerste arrestatie.

De man is gearresteerd wegens seksueel misbruik en uitbuiting van Saida*. Hij had haar naar een villa gelokt met de belofte haar opleiding te betalen. Het is schokkend om te weten dat Saida’s moeder zich er volledig van bewust was dat haar dochter seks met deze man moest hebben in ruil voor geld. Saida bracht haar schooldocumenten mee om de man te ontmoeten, maar werd vervolgens seksueel misbruikt.

Saida keerde huilend naar huis terug en vertelde haar familie wat er was gebeurd. Haar moeder was kwaad en zei dat Saida niet moest klagen over dat zij seksueel was misbruikt in ruil voor geld. Een buurvrouw die hoorde wat er met Saida was gebeurd, hielp het meisje bij het zoeken van gerechtigheid door naar het Justice Centre te gaan. Zij verwezen haar door naar het politiebureau, waar Saida aangifte deed van het misbruik. Toen haar moeder dit hoorde stuurde ze haar weg, waardoor Saida haar toevlucht moest zoeken bij een familielid.

De man liep na haar aangifte nog 5 maanden op vrije voeten. Hij stond bekend als een man met politieke connecties en invloed en werd omschreven als onaantastbaar. Met steun van IJM zette het Justice Centre de politie uiteindelijk aan tot actie. De verdachte werd gearresteerd en de volgende dag al aangeklaagd. Hij riskeert een gevangenisstraf van 15 jaar, als hij wordt veroordeeld. Deze arrestatie laat zien dat de strijd tegen kinderhandel voor seks aan kracht wint!

IJM zorgt ervoor dat Saida nazorg en traumahulp krijgt, evenals juridische ondersteuning die slachtoffers zoals zij nodig hebben om het rechtsproces van de dader in goede banen te leiden. Deze arrestatie geeft een belangrijk signaal af naar andere criminelen die zich bezighouden met het uitbuiten van kinderen in de seksindustrie.

*Saida is een pseudoniem.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up