shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Acht kinderen hebben met succes traumatherapie afgerond

Acht kinderen die uit slavernij in Ghana zijn bevrijd, hebben onlangs met succes een cursus traumagerichte gedragstherapie afgerond. Het programma omvatte groepssessies en individuele therapie.

In mei 2018 hebben IJM Ghana en de Ghanese politie deze kinderen bevrijd, die als slaaf werden uitgebuit in de visindustrie op het Voltameer. Uit de eerste psychologische onderzoeken bleek dat ze een aanzienlijk trauma hadden opgelopen.

Jongens en meisjes die als slaaf op het Voltameer werken, doen daar vaak traumatische ervaringen op. Zo gebeurt het dat ze andere kinderen zien verdrinken, bijvoorbeeld omdat die kinderen niet kunnen zwemmen of onder water verstrikt raken in een net. Daar komen nog de fysieke mishandelingen bij. Veel slaveneigenaren slaan kinderen met een peddel of touw als ze vinden dat er te langzaam gewerkt wordt.

Gedurende een periode van acht maanden begeleidde een klinisch psycholoog deze acht kinderen. Met traumagerichte counseling en activiteiten hielp hij hen om hun traumatische ervaringen te verwerken.

De kinderen leerden over hun recht om veilig en beschermd te zijn tegen misdaden, zoals kinderarbeid en mensenhandel. Ook leerden ze technieken om te ontspannen en om te gaan met negatieve gedachten. Alle acht de kinderen maken nu een sterke, weerbare indruk en zijn goed in staat om te vertellen over wat ze hebben meegemaakt. Eén kind zei: “Door deze sessies heb ik geleerd hoe ik mijn boosheid positief kan uiten zonder anderen pijn te doen.”

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up