shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

9 mensen (onder wie 5 kinderen) bevrijd uit slavernij in Ghana

GHANA - Negen mensen (onder wie vijf kinderen) zijn bevrijd uit slavernij en mensenhandel in Ghana. Deze kinderen en jongvolwassen werden uitgebuit in de visserij rond Lake Volta.

Boadi* (17 jaar) zei na zijn bevrijding: “Ik ben gelukkig nu. Ik wil naar school gaan en politieagent worden.” Boadi bracht zeven jaar door in slavernij in een vissersbedrijf aan Lake Volta. De negen mensen werden in veiligheid gebracht door de Ghanese autoriteiten, in samenwerking met IJM.

De vermoedelijke handelaar rekruteerde jonge kinderen om voor hem te werken in de visserij. Ze konden geen kant op, de man controleerde elk aspect van hun leven. Ze mochten niet spelen of omgaan met mensen buiten de familie van de verdachte. Deden ze dat toch, dan werden ze gestraft met geweld.

Caimile* (18 jaar) zat elf jaar in slavernij en zei: "Ik ben blij dat ik van het meer af ben. Ik wil terug naar school."

IJM werkt sinds 2015 in Ghana om kinderen te bevrijden uit slavernij en hen traumazorg te geven. Daarnaast strijdt IJM ervoor dat slaveneigenaren worden veroordeeld, zodat moderne slavernij bij de wortel wordt aangepakt.

*Schuilnamen

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up