shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

42 mensen bevrijd uit slavernij in steenoven

NIEUWS: Drie families in Zuid-Azië zijn bevrijd uit slavernij in een steenoven. De 42 kinderen, vrouwen en mannen hadden dagelijks te maken met mishandeling, slaap- en voedseltekort en uitputtend werk. Sommigen zaten een paar weken vast, anderen al vijf jaar.

Maar nu zijn ze vrij! Met dank aan de lokale autoriteiten, IJM-medewerkers en de onvermoeibare inzet van de Released Bonded Laborers’ Association (RBLA), een netwerk van overlevenden van slavernij die opkomen voor mensen die nog vastzitten als slaaf.

In juni 2018 hoorde de RBLA over de benarde situatie van de families en legde de zaak voor aan de lokale autoriteiten. Maar voordat zij konden ingrijpen, tipte iemand de eigenaar van de oven, en hij stuurde veel van de arbeiders weg. De eigenaar had connecties met invloedrijke politici en gebruikte zijn invloed om de zaak in de doofpot te stoppen. Leiders van RBLA gaven echter niet op. Onverschrokken bleven ze bij de overheid aandringen om de zaak opnieuw te onderzoeken. Met succes: de zaak werd in februari heropend. Lokale autoriteiten ontdekten dat de eigenaar van de steenoven weer nieuwe families tot slaaf had gemaakt. Na de reddingsoperatie werden de 42 mensen naar een regeringskantoor gebracht, waar ze konden uitrusten en bewijsmateriaal werd verzameld.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up