shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

25-jarige vrouw gearresteerd voor exploiteren nichtje

NIEUWS: Vorige week hebben de Filipijnse autoriteiten, in samenwerking met IJM, een 25-jarige vrouw gearresteerd voor het misbruiken van haar minderjarige nichtje voor een webcam.

De vrouw, afkomstig uit Lapu-Lapu City, misbruikte het meisje herhaaldelijk tussen 2016 en 2018. Het misbruik begon toen het meisje 11 was. De vrouw livestreamde de beelden naar een Amerikaanse man, die daar geld voor betaalde.

Een paar uur voor de vrouw werd gearresteerd, arresteerde de politie haar partner elders in de stad. Hij was ook bij het misbruik betrokken. Het echtpaar heeft drie kinderen, alle drie jonger dan zeven jaar. Zij krijgen hulp en begeleiding van maatschappelijk werkers.

De zaak kwam aan het rollen na een verwijzing van de Amerikaanse FBI (Federal Bureau of Investigation) in maart 2019. De FBI deed toen onderzoek naar de man die de Filipijnse vrouw betaalde voor het misbruik. Het meisje, nu 14 jaar oud, werd op 31 juli 2019 bevrijd. Sindsdien krijgt ze hulp en traumazorg. De Amerikaanse dader is door de rechter schuldig bevonden aan seksuele exploitatie, zijn vonnis wordt deze maand uitgesproken.

Juist tijdens de lockdown als gevolg van Covid-19 blijven we vechten voor slachtoffers van seksuele uitbuiting - voor bevrijding en gerechtigheid. Cybersekscriminelen doen alles om te profiteren van de crisissituatie en meer kinderen te exploiteren. Maar dankzij jouw hulp en steun kunnen we blijven strijden om een einde maken aan dit verschrikkelijke onrecht.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up