shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

10-jarige jongen bevrijd uit slavernij in Ghanese visserij

Een 10-jarige jongen die werd uitgebuit op een vissersboot in Ghana is bevrijd! De reddingsoperatie werd eerder deze maand uitgevoerd door IJM in samenwerking met de Ghanese politie.

De jongen was nooit naar school geweest en werd in april door zijn ouders verkocht aan een man die zo’n 80 euro voor hem wilde betalen. Dagelijks werd hij gedwongen om van middernacht tot in de middag uitputtend en levensgevaarlijk werk te doen.

Het reddingsteam meldde dat de jongen zijn hele leven had gewerkt en niet eens wist hoe hij moest kleuren. Hij is in een opvangtehuis ondergebracht waar hij traumazorg en medische behandeling krijgt. Twee verdachten zijn gearresteerd.

De jongen moest werken voor de visserij rond Lake Volta, dat is qua oppervlakte het grootste kunstmatige waterbekken ter wereld. Duizenden kinderen werken in de enorme visindustrie rond het meer en veel van deze kinderen worden in slavernij gehouden.

Jongens en meisjes die er als slaaf moeten werken, doen daar traumatische ervaringen op. Zo gebeurt het dat ze andere kinderen zien verdrinken, bijvoorbeeld omdat die kinderen niet kunnen zwemmen of onder water verstrikt raken in een net. Als ze naar de zin van de ‘eigenaar’ te langzaam werken, krijgen ze klappen met een peddel of touw. IJM werkt samen met de lokale autoriteiten in Ghana om deze kinderen te bevrijden, hun uitbuiters te arresteren en hen voor de rechter te dagen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up