shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Vier obstakels voor IJM-werkers in De Filipijnen

Deel

Vier obstakels voor IJM-werkers in De Filipijnen

Honderdduizenden kinderen worden wereldwijd misbruikt voor cyberseks. Zij moeten voor de webcam handelingen verrichten waar mensen in het Westen voor betalen. In het gevecht tegen deze vorm van slavernij, zijn er vele obstakels te overwinnen. Dit zijn vier uitdagingen waarmee ons IJM-team in de Filipijnen te maken heeft.

1. Kinderen die we redden uit cybersekscriminaliteit zijn vaak nog erg jong, soms zijn ze maar twee jaar oud. Als de crimineel die het kind uitbuit een familielid of buur is, is het waarschijnlijk niet veilig om naar huis terug te keren. Het is een uitdaging om een goede plek te vinden voor deze kinderen. Opgroeien in een instelling is niet ideaal, daarom gaan we vaak op zoek naar een pleegzorggezin.

2. Een andere trieste realiteit van cybersekshandel is dat er in de duistere hoeken van het internet nog beelden van het kind kunnen achterblijven, zelfs nadat het kind uit de misbruiksituatie is gered.

3. In Westerse landen zijn computers en internetadressen makkelijk te lokaliseren. In de Filipijnen is de ICT-infrastructuur minder ontwikkeld, daardoor is het niet eenvoudig om te achterhalen waar misdaden precies plaatsvinden.

4. Het gebeurt vaak dat broertjes en zusjes gezamenlijk worden misbruikt in de cyberseksindustrie. We doen ons best om tijdens de nazorg verwanten – zeker als het gaat om broertjes en zusjes – bij elkaar te houden, maar dat is zeker een uitdaging.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up