shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Amerikaanse band OneRepublic vecht mee tegen kinderuitbuiting

Deel

Amerikaanse band OneRepublic vecht mee tegen kinderuitbuiting

De Amerikaanse band OneRepublic heeft onlangs een bezoek gebracht aan IJM Manila, waar de bandleden zich uitgebreid hebben verdiept in de strijd tegen (online) seksuele uitbuiting van kinderen. In de Filipijnen worden vele duizenden kinderen seksueel misbruikt voor webcams, tegen betaling van forse geldbedragen. Ryan Tedder, zanger van OneRepublic, omschreef deze misdaad als ‘de meeste duistere en slinkse vorm van kindermishandeling in de wereld’.

Tedder en de andere bandleden ontmoetten in Manila diverse IJM-medewerkers en experts die betrokken zijn in het gevecht tegen kinderuitbuiting. Ook spraken ze met kinderen die bevrijd zijn uit seksuele uitbuiting en na intensieve traumatherapie nieuwe hoop hebben gevonden. De dag eindigde met een spontane muzikale samenwerking tussen OneRepublic en deze kinderen.

OneRepublic is in Nederland onder andere bekend van hun hits ‘Apologize’ en ‘Counting stars’. Op 8 maart geven ze een optreden in Utrecht.

Samson Inocencio, directeur van IJM Filippijnen, zei naar aanleiding van het bezoek van de band: “Als je hoort over dit kwaad van kinderuitbuiting, kun je je heel machteloos en verlamd voelen. Maar we moeten juist de strijd aangaan tegen deze afschuwelijke misdaad, en daarbij is de inzet nodig van mensen in alle lagen van de samenleving. We zijn vereerd dat OneRepublic hun publiek wil laten zien dat moderne slavernij nog steeds bestaat en dat we samen kunnen werken aan de bestrijding ervan!”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up