shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Mensenhandel voor de seksindustrie

Mensenhandel voor de seksindustrie is een vorm van slavernij waarin de ene persoon de ander dwingt zichzelf te verkopen in de commerciële seksindustrie. Ieder kind dat wordt verkocht voor seks is om zijn of haar leeftijd automatisch slachtoffer van mensenhandel. Kortgezegd is het seksueel geweld als business-model. De nachtmerrie van mensenhandel voor de seksindustrie kan bestaan doordat kinderen en vrouwen niet worden beschermd door de wetshandhavers in hun land.

lorem lorem

Misbruik van kinderen voor cyberseks neemt toe door de opkomst van internet in de wereld. Pedofielen van over de hele wereld kunnen live jongens en meisjes misbruiken, terwijl zij zelf verscholen zitten in hun huis of internetcafé.

Het verhaal van Elsa: een sterk meisje

“Het is te gemakkelijk armoede de schuld te geven van deze misdaden – het lijkt mensenhandel namelijk een probleem te maken dat wij niet kunnen oplossen. Maar ik geloof er heilig in dat armoede slechts een van de factoren is dat mensen kwetsbaar maakt om verhandeld te worden. Ik geloof ook dat deze misdaad nog in mijn land bestaat om dat mijn land geen goed werkend rechtssysteem kent.”

- IJM NAZORGMEDEWERKSTER

FEITEN

HET PROBLEEM BEGRIJPEN

De meeste slachtoffers van mensenhandel komen uit arme gezinnen. Arme meisjes, jongens en vrouwen zijn bijzonder kwetsbaar voor de valstrikken van mensenhandelaren omdat hun economische omstandigheden hen (of hun ouders) meer bereid maakt risico’s te nemen. Ze zijn dus sneller bereid in te gaan op een zogenaamd aanbod voor werk of een huwelijksaanbod, naar een andere plaats of ander land te verhuizen of andere bedrieglijke technieken van de mensenhandelaren te geloven.

Eenmaal verhandeld, hebben slachtoffers dagelijks te maken met geweld en bedreigingen. Naast voortdurend verkracht te worden, worden kinderen en volwassenen in de sekshandel psychisch mishandeld door hun eigenaren, pooiers en klanten. Bevrijde cliënten van IJM vertelden dat zij werden geslagen met stokken, knuppels, elektrische draden en metalen staven. Hen werd drugs toegediend en ouders werd gedwongen naar het misbruik van hun kinderen te kijken. Ook lopen zij groot risico besmet te raken met HIV/AIDS en andere seksueel overdraagbare ziekten.

Mensenhandel voor de seksindustrie is een wereldwijd fenomeen, maar komt het meest voor in landen met zwakke rechtssystemen, waar daders weten dat de kans klein is dat hun misdaden zullen worden bestraft. Het goede nieuws is dat omdat hun misdaad gedreven wordt door geld, de daders afhaken wanneer wetten wel worden gehandhaafd. Wanneer de kans groter wordt dat zij gevangen worden gezet en hoge schadevergoedingen moeten betalen aan hun slachtoffers, vinden de daders het geld steeds minder waard om het risico te lopen te worden opgepakt.

IJM vecht tegen mensenhandel in de Dominicaanse Republiek, India en de Filipijnen.

SLACHTOFFERS BEVRIJDEN

Eerst sporen wij de kinderen en volwassenen op die slachtoffer zijn van geweld, slavernij en mensenhandel. We ondersteunen professionele reddingsoperaties en zorgen ervoor dat alle individuen goed worden behandeld.

CRIMINELEN LATEN BERECHTEN

Vervolgens zorgen wij ervoor dat criminelen de slachtoffers niet langer geweld kunnen aandoen. We werken samen met lokale autoriteiten om genoeg bewijs te verzamelen tegen mensenhandelaren en andere criminelen, zodat ze hun rechtvaardige straf krijgen.

LEVENS HERSTELLEN

We maken een individueel nazorgplan voor elk bevrijd slachtoffer, werken samen met goede nazorgplekken, voorzien in traumaverwerking en zorgen dat slachtoffers naar school kunnen en een vak leren.

RECHTSSYSTEMEN VERSTERKEN

Zodra de slaven bevrijd zijn en de daders worden aangepakt, gaan we aan de slag met de wortels van het probleem. We geven training en begeleiden advocaten, rechters, aanklagers en andere professionals. We komen op voor verbeteringen in het rechtssysteem zodat onze zaken worden behandeld en slachtoffers beschermd.

lorem lorem

Breng Vrijheid

Uw gift verandert levens. Stop mensenhandelaren, slaveneigenaren en criminelen die de armen onderdrukken.
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up