shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Filipijnen

De strijd tegen cyberseks

Mensenhandel voor cyberseks is een vorm van moderne slavernij die niet mogelijk was vóór het digitale tijdperk. Mensenhandel voor doeleinden van cyberseks is het livestreamen van seksueel (kinder)misbruik via internet, opgezet door volwassenen die online betalingen ontvangen van pedofielen uit de hele wereld.

lorem lorem

Voordat het internet bestond, moesten klanten naar de Filipijnen reizen. Mensenhandelaren ronselden kwetsbare tieners en verleidden ze om in bars en clubs te werken. Nu kunnen pedofielen de huizen van Filipijnse kinderen binnenkomen via een simpele internetconnectie. Slachtoffers zijn jong - soms onder de 2 jaar - en de handelaren zijn vaak familieleden die makkelijk geld willen verdienen door de kinderen uit te buiten.

Sinds IJM is gestart in de Filipijnen in het jaar 2000, heeft de overheid grote stappen gezet om mensenhandelaren te stoppen die kinderen uitbuiten voor de commerciële seksindustrie. Er zijn veel clubs gesloten die kinderen verkochten voor seks en de criminelen zijn voor het gerecht gesleept. Onderzoeken hebben laten zien dat het aantal kinderen dat op straat en in clubs beschikbaar is voor seks, is gedaald met 75% tot 86% in de steden waar IJM werkt.

Nu hebben de overheden gespecialiseerde training nodig over onderzoek naar cyberseks en de nazorg voor jonge slachtoffers. Deze criminele activiteiten zullen net zolang blijven groeien totdat de gemeenschappen de consequenties gaan inzien en de handelaren die de kinderen uitbuiten worden tegengehouden.

Het aantal kinderen dat beschikbaar is voor de commerciële seksindustrie kelderde met 86% in de vier jaar dat IJM samenwerkte met de lokale overheden in de Filipijnse stad Pampanga.

Het aantal kinderen dat beschikbaar is voor de commerciële seksindustrie kelderde met 75% in Manilla, na zeven jaar van samenwerking tussen IJM en de lokale overheid.

Na vier jaar samenwerken met de lokale overheden in Cebu, Filipijnen, is er een daling van 79% geconstateerd in het aantal kinderen dat beschikbaar is voor commerciële seks.

In samenwerking met lokale overheden en politie hebben we meer dan 1275 kinderen en vrouwen gered uit de mensenhandel voor de seksindustrie in de Filipijnen.

Meer over het probleem

lorem lorem

1:57

What is cybersex? Cyberseks is seksueel misbruik van kinderen op het internet laten zien aan anderen. We vechten tegen deze verschrikkelijke misdaad tegen kinderen door ze te bevrijden en beschermen.

lorem lorem

2:48

Het verhaal van Cassie: Cassie verhuisde naar Manilla toen ze 12 jaar was. Ze had grote dromen, maar ze kwam terecht in een verschrikkelijke nachtmerrie. Ze werd verkracht en moest seksuele handelingen voor een webcam verrichten. Totdat ze bevrijd werd.

lorem lorem

Help slachtoffers van cyberseks

U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up