shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Zeven slachtoffers cyberseks bevrijd

Zeven verdachten van online seksueel misbruik van kinderen zijn bij twee gezamenlijke reddingsoperaties van IJM en lokale Filipijnse autoriteiten gearresteerd. Zeven slachtoffers werden bevrijd. Ook zes kinderen die gevaar liepen misbruikt te worden, werden op tijd weggehaald. Vier van de slachtoffers zijn jonger dan 12 jaar.

Bij de eerste reddingsoperatie arresteerde agenten van de politie-unit tegen mensenhandel (WCPC) drie verdachten. Een van de verdachten bood minderjarigen aan voor naaktshows op het internet, waaraan zij zelf ook deelnam. De shows eindigden vaak in seksshows waaraan de twee andere verdachten ook deelnamen.

De WCPC onderzocht de illegale activiteiten al sinds begin dit jaar. Tijdens het onderzoek kwam er duidelijk bewijs dat kinderen in de seksshows werden ingezet. Tijdens de reddingsoperaties werden vier vrouwelijke slachtoffers van 24, 18 en een jaar jonge baby bevrijd. Twee jongetjes van 5 en 1 jaar werden ook weggehaald, omdat zij het risico liepen misbruikt te worden voor de webcam.

Bij de tweede bevrijdingsactie werden vier verdachten gearresteerd. De hoofdverdachte dwong drie kinderen seksuele handelingen te verrichten voor de camera. De kinderen die werden bevrijd waren 12, 8 en 3 jaar jong. Drie andere kinderen (een peuter en twee baby’s) werden uit voorzorg ook weggehaald.

De kinderen zijn ondergebracht in een veilig nazorgtehuis. “Het is geweldig te zien hoe lokale autoriteiten de operaties samen met IJM hebben uitgevoerd,” zegt Anita Delhaas, directeur van IJM in Nederland. “Deze misdaad van misbruik van kinderen voor cyberseks kan alleen stoppen wanneer de autoriteiten hun taak om de meest kwetsbaren te beschermen serieus nemen. En dat doet de WCPC gelukkig. Samen kunnen wij samenlevingen veranderen en kinderen beschermen.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up