shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Zeven kinderen bevrijd uit slavernij op Voltameer in Ghana

In Noord-Ghana zijn zeven kinderen bevrijd die als slaaf werden uitgebuit op het Voltameer. De reddingsoperatie werd uitgevoerd door de plaatselijke politie in samenwerking met IJM. Deze reddingsoperatie was mogelijk dankzij tips die kinderen gaven die eerder waren bevrijd uit slavernij op het meer.

Op het Voltameer worden duizenden kinderen uitgebuit in de visindustrie. Kinderen inzetten is geliefd omdat zij klein en flexibel zijn. Ze kunnen ‘gemakkelijker’ duiken om verstrikte visnetten los te halen. Veel kinderen verdrinken daarbij echter. Kinderen werken er vaak twaalf uur per dag, vanaf vier uur in de ochtend, en kampen met ziektes als malaria en de wormziekte.

Recent is IJM van start gegaan met een team in het noordelijke deel van het Voltameer. Dit is de eerste reddingsoperatie waaraan dit team heeft meegewerkt. Doordat IJM nu een apart team heeft in Noord-Ghana, is het eenvoudiger om in dat gebied slavernij te bestrijden en te voorzien in opvang voor bevrijde kinderen.

Na de bevrijding kregen de kinderen medische zorg, eten en schone kleren. Ze worden opgevangen in een nazorghuis.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up