shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Zeven jongens bevrijd van wrede uitbuiting in snackfabriek

Bij twee reddingsoperaties hebben de Indiase autoriteiten zeven jongens en een jongeman bevrijd van slavernij in twee snackfabrieken. IJM en lokale ambtenaren hoorden dat deze jongens meer dan 1600 kilometer van hun thuisstaat Bihar naar Tamil Nadu waren gesmokkeld. De jongste was slechts 12 jaar oud.

In de fabrieken werden ze gedwongen om in één kleine, vieze kamer te wonen en te werken. Twaalf tot veertien uur per dag maakten ze deeg en gebakken Pani Puri-snacks onder voortdurend toezicht van de fabriekseigenaar. Pani puri is een populaire snack in India, die er veel op straat wordt verkocht.

“Deze kinderen werden op een verschrikkelijke manier mishandeld”, vertelt een IJM-medewerker. “De fabrieksbaas mishandelde hen bijvoorbeeld als ze een fout maakten, ziek werden of klaagden over vermoeidheid. Sommige slachtoffers hebben bijna twee jaar onder dat schrikbewind geleefd.”

Op 25 augustus ontsnapten vier jongens uit de eerste snackfabriek. Ze wisten een treinstation te bereiken, in de hoop naar huis te kunnen gaan. Medewerkers van een partnerorganisatie van IJM vonden de jongens en brachten hen in veiligheid.

Dankzij informatie van deze jongens vonden de autoriteiten de tweede snackfabriek, waar ook kinderen tot slaaf waren gemaakt. Op 6 september voerde de overheid samen met IJM een reddingsoperatie uit om nog drie jongens en een 22-jarige man uit deze omstandigheden te bevrijden.

De lokale autoriteiten brachten alle jongens in veiligheid, gaven hen warme maaltijden en legden hun getuigenissen vast. De politie heeft twee verdachten in hechtenis genomen en werkt aan het indienen van een aanklacht tegen hen.

De acht bevrijde jongens worden verzorgd in een tehuis van de overheid. Ook werken overheidsmedewerkers aan een zorgplan voor deze jongens en aan hun terugkeer naar huis.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up