shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Zes kinderen bevrijd van Lake Volta

Tijdens twee reddingsacties op het Voltameer in Ghana, die gelijktijdig werden uitgevoerd, zijn zes kinderen bevrijd en twee slavendrijvers aangehouden. Het jongste slachtoffertje, een meisje van zes, zei tegen de sociaal werker: “Ik ben zo blij dat ik niet meer op het meer hoef te werken, ik wil nu snel naar mijn moeder.”

Op twee plaatsen op het meer vonden gelijktijdig twee reddingsoperaties plaats. Samen met de politie bevrijdde IJM een meisje van dertien dat gedwongen was om op het meer te werken. Ze had geen kans gehad om naar school te gaan, ze was nooit verder gekomen dan groep 4. De booteigenaar is aangehouden.

Op een andere plek op het Voltameer vond de politie vijf kinderen. De politie kreeg een tip van Elinam*, een meisje van achttien. Ook zij was verhandeld en werkte als slaaf in de visindustrie. Zij werd in oktober gered. Elinam heeft ruim twee jaar als slaaf gewerkt. Twee jaar lang zeven dagen in de week vissen op het meer. Ze werd geslagen, en wanneer ze niet hard genoeg werkte kreeg ze geen eten. Diverse keren heeft ze tevergeefs geprobeerd te vluchten.

Het team van IJM en de partners in de nazorg blijven zich over Elinam en de zes geredde kinderen ontfermen. Ze krijgen hulp om hun trauma’s te verwerken.

Hiermee hebben IJM en de politie in 2018 op het Voltameer dertig kinderen bevrijd.

* Om veiligheidsredenen, hebben wij niet haar echte naam vermeld

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up