shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Zes jonge vrouwen bevrijd uit seksindustrie

In een perfect uitgevoerde reddingsoperatie, bevrijdde lokale autoriteiten in de Dominicaanse Republiek zes jonge vrouwen uit Venezuela uit de handen van mensenhandelaren. Twee verdachten die hen misbruikten en uitbuitten zijn gearresteerd.

Een van de bevrijde meisjes uitte direct haar blijdschap toen zij eenmaal vrij was: “Ik ben zo blij dat ik verlost ben van die mannen.”

De zaak stond onder leiding van een getrainde politie-unit tegen mensenhandel. De unit handelde nadat zij een tip had gekregen van een klant en vier slachtoffers die eerder uit een bordeel waren ontsnapt. Advocaten van IJM namen deel aan de bevrijdingsactie om juridische hulp te verlenen. Onze maatschappelijk werkers stonden de jonge vrouwen bij in hun eerste momenten van vrijheid.

De zes bevrijde jonge vrouwen vertelden dat zij in Venezuela misleid waren door de verdachte mensenhandelaar. Hij beloofde hen een goede baan en betaalde hun vlucht naar de Dominicaanse Republiek. Maar eenmaal aangekomen, pakte hij hun paspoorten af en vertelde hen dat zij hun lening van meer dan 1000 euro moesten terugbetalen met sekswerk.

De vrouwen werden gedwongen te werken en te leven in een klein appartement boven een supermarkt en bar. Klanten betaalden om hen seksueel te misbruiken in het appartement of in een van de nabijgelegen hotels in de buurt.

Elke keer wanneer een van de vrouwen een klant had, ging de helft van het geld dat zij kregen naar de aflossing van de ‘lening’ en de andere helft naar ‘de business’. Wanneer de meisjes niet genoeg klanten hadden of zich volgens de mensenhandelaar ‘misdroegen’, verhoogde hij hun ‘schuld’ en dreigde hij hen iets aan te doen. Enkele van de vrouwen vertelden dat zij door de eigenaar van het bordeel werden gedwongen abortus te plegen.

“De verklaringen van de vrouwen waren erg sterk,” vertelt IJM-advocaat Raysi Marte. “Ze vertelden allemaal hoe pijnlijk het was om zo te worden mishandeld en misbruikt. Het was geweldig deel uit te maken van hun bevrijding.” IJM zal de vrouwen blijven ondersteunen in de rechtszaak tegen de verdachten. IJM hielp ook bij het vinden van een goed nazorgtehuis. Wij zullen ook samen met de overheid zorgen voor een uitvoerig nazorgtraject.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up