shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vrouw veroordeeld voor seksueel uitbuiten van twee tienermeisjes

SANTIAGO – Een vrouw uit de Dominicaanse Republiek is 3 augustus veroordeeld voor het verhandelen en seksueel uitbuiten van twee tienermeisjes. Ze kreeg een gevangenisstraf van 15 jaar opgelegd.

De twee tieners, Isha* en Lucy*, waren 16 en 17 jaar oud toen ze in december 2020 werden bevrijd door de lokale autoriteiten, ondersteund door IJM. Lokale politieagenten, een officier van justitie en IJM-medewerkers wisten Isha en Lucy net op de tijd te onderscheppen, voordat ze naar elders konden worden vervoerd om opnieuw seksueel geëxploiteerd te worden.

Uit onderzoek bleek dat de vrouw de tieners in haar huis gevangen hield. Ons team ondersteunde de autoriteiten om haar te arresteren en een voorlopige hechtenis af te dwingen, zodat ze niet langer slachtoffers kon maken. De twee meisjes getuigden moedig tegen haar. Dit gebeurde in een speciale ruimte die zo is ingericht dat kinderen zich veilig voelen om te vertellen wat hen is overkomen, zonder dat ze de misdadiger zelf onder ogen hoeven te komen.

De uitspraak, die volgde op een proces van 20 maanden, is een enorme mijlpaal in de strijd tegen mensenhandel in de Dominicaanse Republiek. In Santiago en omgeving, waar de meisjes vandaan komen, zijn er nog maar weinig criminelen veroordeeld voor mensenhandel. “Dit is de derde veroordeling voor mensenhandel in Santiago,” vertelt Sonia Hernandez, directeur van IJM Dominicaanse Republiek. “Deze uitspraak is een grote bemoediging voor ons team, maar vooral voor de gemeenschap en kinderen die zien dat ze worden beschermd.”

IJM investeert al sinds 2013 in de versterking van het rechtssysteem in de Dominicaanse Republiek, om mensenhandel en seksueel geweld te bestrijden en kinderen te beschermen. Zo geven we trainingen aan politieagenten, rechters en officieren van justitie. “Het is heel mooi om te zien dat deze investering steeds meer vruchten begint af te werpen,” vervolgt Sonia. “Elke veroordeling is cruciaal voor het herstelproces van de survivor, maar zendt ook een signaal uit naar de gemeenschap dat criminelen niet wegkomen met geweld en uitbuiting.”

*Schuilnamen. Het meisje op de foto is een actrice.
11-8-2022

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up