shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

3 tienermeisjes bevrijd, 2 verdachten gearresteerd

Rocio* (16) en 2 andere slachtoffers (17 en 19) zijn gered uit een illegale bar waar ze seksueel werden uitgebuit. Ze zijn nu VRIJ dankzij uw steun! De lokale politie en autoriteiten in de Dominicaanse Republiek werkten samen met IJM om de meisjes te bevrijden.

De 3 meisjes werden gevonden in een primitief gebouwde bar. Alle drie de meisjes zijn enkele maanden zwanger en 2 van hen hebben beiden een zoontje van 3 jaar oud.

Naast deze reddingsactie zijn er ook 2 verdachten gearresteerd. Een 37-jarige vrouw en haar zoon zijn in hechtenis genomen en worden vervolgd voor mensenhandel en seksuele uitbuiting. De bar is definitief gesloten door de autoriteiten.

Na de reddingsoperatie zorgde IJM voor traumahulp voor de slachtoffers en werkte samen met lokale autoriteiten om hen naar een opvangcentrum te brengen. Daar ontvangen ze medische zorg en andere hulp die ze nodig hebben.

IJM juicht de coördinatie en samenwerking tussen de Dominicaanse politie en het openbaar ministerie toe. IJM is dankbaar dat we hun werk mogen ondersteunen, terwijl ze deze survivors en hun kinderen in veiligheid brengen. Ook zullen deze autoriteiten ervoor zorgen dat de verdachten tot verantwoording voor hun daden worden geroepen.

*Rocio is niet haar echt echte naam

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up