shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vrouw krijgt ruim 19 jaar gevangenisstraf voor misbruik kinderen voor internet

Een vrouw uit de Filipijnen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van minimaal 19 jaar, nadat de rechtbank haar schuldig bevond aan het seksueel uitbuiten van kinderen voor internet. Een regionale rechtbank in Iligan City, een stad op het zuidelijke Filipijnse eiland Mindanao, deed de uitspraak op 24 november 2021. Naast de gevangenisstraf kreeg ze ook een geldboete opgelegd.

De Filipijnse autoriteiten arresteerden de vrouw op 27 juni 2019 en brachten vier kinderen in veiligheid. Onder hen was de toen achtjarige dochter van de vrouw, die ze online aanbod om te misbruiken in ruil voor geld. De andere kinderen waren twee meisjes (destijds drie en elf jaar), die zij ook online aanbood voor misbruik, en haar babyzoon, die risico liep om misbruikt te worden. De kinderen zijn gere-integreerd in de gemeenschap, maar krijgen nog psychologische begeleiding.

Het is de derde veroordeling in Iligan City in korte tijd als het gaat om misbruikzaken voor internet. Op 18 november 2021 veroordeelde dezelfde rechtbank een mannelijke mensenhandelaar en zijn vrouwelijke medeplichtige. “Ik ben opgetogen over deze derde veroordeling in Iligan City in slechts één week tijd,” zegt Christine S. Tan van het Woman and Children Protection Center, een speciale eenheid van de Filipijnse politie gericht op het beschermen van vrouwen en kinderen.

Lucille Dejito, directeur van IJM Cebu, zegt: “Deze veroordeling is een bewijs van hoe de pijlers van het rechtssysteem - wetshandhaving, vervolging en nazorg - samenwerken om de cyclus van misbruik te beëindigen, kwetsbare kinderen te beschermen én bij te dragen aan het herstel van survivors.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up