shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vrouw (45) veroordeeld na misbruik dochters voor cyberseks

Een 45-jarige vrouw die kinderen misbruikte voor cyberseks, is vorige week dinsdag veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. De vrouw werd 16 april 2019 gearresteerd in Mandaue City, in de Filipijnse provincie Cebu. Dit gebeurde na een politie-inval, in samenwerking met IJM.

De vijf kinderen van de crimineel (in de leeftijd van 6 tot 17) werden bevrijd. Vlak voor de inval, bood ze aan om haar jongste dochter (6) voor de webcam te misbruiken in ruil voor geld. Ook haar drie oudere dochters buitte ze seksueel uit, haar zoon viel volgens de politie in de risicogroep. Alle vijf de kinderen worden opgevangen en krijgen traumazorg.

“Alleen kinderen bevrijden en misbruikers arresteren, is niet genoeg om kinderen te beschermen tegen misbruik voor cyberseks”, zegt Lucille Dejito van IJM Cebu. “We willen er zeker van zijn dat criminelen in de rechtbank verantwoordelijk gehouden worden voor hun misdaden. En we willen dat misbruikte kinderen goede traumazorg ontvangen. Het is bemoedigend dat er de laatste tijd zoveel veroordelingen zijn van cybersekscriminelen. Zo biedt de wet bescherming aan hen die weerloos zijn en onrecht lijden.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up