shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vijf kinderen bevrijd uit slavernij in visindustrie

In Ghana zijn vijf kinderen gered uit slavernij. Het gaat om vier jongens en één meisje tussen de 8 en 15 jaar. Zes maanden lang werkten ze in de visindustrie rond Lake Volta en werden ze mishandeld en misbruikt. De reddingsoperatie, waarbij IJM samenwerkte met de lokale politie, leidde ook tot de arrestatie van vier verdachten.

Het reddingsteam probeerde aanvankelijk drie kinderen te bevrijden. Op de dag van de redding waren echter twee van deze kinderen vroeg vertrokken met de vissers, waardoor slechts één kind in veiligheid kon worden gebracht.

Maar het team gaf niet op. De jongen die was bevrijd, gaf twee nieuwe namen van kinderen die vastzaten en ook de naam van de man die hen uitbuitte. Daarop begonnen de teamleden een nieuwe reddingsoperatie voor te bereiden. Maar voordat ze die uitvoerden, kwam de verdachte slaveneigenaar al zelf naar het politiebureau. Hij wilde namelijk een andere slaveneigenaar die daar vastzat, proberen vrij te krijgen. De verdachte werd gelijk vastgehouden en verhoord, waardoor de politie ontdekte waar hij de twee kinderen vasthield en ze kon bevrijden.

Maar nog steeds was dit gevecht niet voorbij. De kinderen die bij de eerste reddingsoperatie vroeg waren vertrokken, werden nog steeds vermist. Het team bleef zoeken en vond de kinderen uiteindelijk een week na de eerste reddingspoging. Alle vijf de kinderen zijn nu in veiligheid gebracht en krijgen traumazorg.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up