shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vijf kinderen bevrijd

Afgelopen week hebben lokale autoriteiten in de buitenwijken van Manilla een moeder gearresteerd. Zij bezat camerabeelden van seksueel misbruikte kinderen en zette deze beelden online. Websitebezoekers uit verschillende plekken op de wereld, konden deze beelden bekijken. Twee van de geredde slachtoffertjes waren haar eigen kinderen.

Een tip vanuit het buitenland zette de Filipijnse politie ertoe aan de misdaad te onderzoeken. Zij ontdekten dat de moeder de kinderen op webcam seksuele handelingen liet verrichten. Deze beelden verkocht zij aan buitenlandse online bezoekers.
In de ochtend van 7 juni 2018, maakten IJM en de politie een twee uur durende trip naar Tarlac met als doel om de verdachte te arresteren en de kinderen te redden.

De operatie verliep succesvol. Rond de middag werd de moeder gearresteerd. Vijf kinderen werden bevrijd, onder wie een baby van 5 maanden oud. Ook de kinderen van de moeder, haar zevenjarige zoon en negenjarige dochter, waren onder de geredde slachtoffers.
Alle kinderen werden ondergebracht bij de Filipijnse jeugdzorg. De maatschappelijk werkers van IJM blijven deze kinderen monitoren. Zij zullen de slachtoffertjes ondersteunen in hun verwerkingsproces en ervoor zorgen dat ze in goede handen blijven.

De directeur van IJM Manila, Reynaldo Bicol, sprak over de lange weg die deze kinderen nog te gaan hebben: “Kinderen die online seksueel uitgebuit worden zijn getraumatiseerd. Zeker als de ouders de daders zijn in dit complexe trauma. De weg van genezing en herstel wordt ondersteund door samenwerkende instanties die zich het lot van deze slachtoffers aantrekken. Op deze manier is er hoop voor de geredde kinderen.”

Deze redding is het resultaat van een zorgvuldig onderzoek en nauwe samenwerking tussen politie-eenheden uit diverse landen. De politie-eenheid die deze arrestatie uitvoerde en de kinderen heeft gered, had deelgenomen aan een workshop over onderzoeksmethoden die werd gegeven door de Australische Federale Politie en de Nederlandse Nationale politie.

In een verklaring over de bevrijdingsactie zegt het hoofd van de anti-mensenhandelunit van de Nationale Filipijnse politie-eenheid, Villamor Tuliao: “Opnieuw komen we in aanraking met de droevige realiteit van online seksueel uitgebuite kinderen waarbij de moeder de dader is. Des te meer zijn we gedreven om deze afschuwelijke daden te stoppen.”

De hoofdinspecteur vervolgt: “We kunnen niet toe staan dat de jonge generatie wordt uitgebuit. Zij moet beschermd worden omdat zij de meest kwetsbare groep in onze maatschappij is.”

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up