shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

4 kinderen bevrijd die vermoedelijk werden uitgebuit door ouders

Vier kinderen uit Bacolod City (de Filipijnen) die werden uitgebuit voor livestreams, zijn door de lokale politie bevrijd. Het gaat om een 9-jarig meisje, haar broertje van 6 en een tweeling van 2 jaar. Vermoedelijk werden ze uitgebuit door hun eigen ouders, die beide zijn gearresteerd.

De misdaad kwam aan het licht na online dataonderzoek van het Women and Children Protection Center, een speciale eenheid van de Filipijnse politie die gericht is op het beschermen van vrouwen en kinderen. IJM bood juridische ondersteuning bij het onderzoek, de bevrijdingsoperatie en de arrestatie.

Lucille Dejito, directeur van IJM Cebu, is blij met deze succesvolle samenwerking. “Als IJM zijn we vereerd om de lokale autoriteiten te ondersteunen, die onvermoeibaar werken om kinderen te bevrijden van online seksueel misbruik en daders voor het gerecht te brengen.”

Online kindermisbruik is een misdaad die internationaal sterk groeit. Daders – vaak afkomstig uit westerse landen – gebruiken online platforms om te communiceren met mensenhandelaren in bijvoorbeeld de Filipijnen. Tegen betaling misbruiken zij kinderen voor livestreams, vaak gaat het om hun eigen kinderen of kinderen van familieleden. Alleen al in 2022 werden er 88,3 miljoen afbeeldingen, video's en andere bestanden met kindermisbruik gemeld bij het National Center for Missing and Exploited Children.

Tot nu toe heeft IJM de Filipijnse autoriteiten ondersteund bij het bevrijden van 1.161 slachtoffers en het aanhouden van 356 vermoedelijke daders, waarvan er minstens 199 zijn veroordeeld.

*De kinderen op de foto zijn kinderen die bij een eerdere politie-inval werden bevrijd.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up