shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vier jongens bevrijd uit slavernij in visindustrie

NIEUWS: In Ghana zijn vier jongens van 11, 13, 15 en 16 jaar bevrijd die als slaaf werkten op Lake Volta. Ze moesten werken in de visindustrie en leden onder mishandeling en misbruik van de booteigenaren. De kinderen wisten niet goed hoe lang ze precies vastzaten op het meer, sommigen dachten dat het drie tot vijf jaar geleden was dat ze als slaaf werden verhandeld.

“De jongens reageerden heel blij toen ze begrepen dat ze waren bevrijd”, aldus een IJM-rechercheur. “Ook pleitten ze voor de bevrijding van jongens die nog vastzaten op vissersboten elders op het meer.”

De jongens worden opgevangen in een nazorghuis, waar ze medische zorg, traumahulp en onderwijs krijgen.

Bij de reddingsoperatie werkte IJM samen met de lokale politie. Het is de eerste keer dat IJM met de politie in deze specifieke regio een reddingsoperatie heeft uitgevoerd. Vier verdachten zijn gearresteerd en zullen binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up