shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vier Filipijnse kinderen bevrijd van online misbruik

MAKATI / FILIPIJNEN - Vier kinderen uit Makati (Filipijnen) die seksueel misbruikt werden voor een webcam, zijn afgelopen woensdag 29 september bevrijd. Rond 14:30 lokale tijd deed de politie een inval, waarbij de vier minderjarigen werden bevrijd en een 31-jarige mannelijke verdachte werd gearresteerd.

Ter plaatse werd de smartphone van de verdachte gevonden, die hij vermoedelijk gebruikte om het misbruik van de kinderen mee te livestreamen. Het gaat om één meisje en drie jongens, het nichtje en de neefjes van de verdachte. De kinderen zijn overgedragen aan de lokale autoriteiten en krijgen traumahulp.

Deze bevrijdingsoperatie werd uitgevoerd door een speciale eenheid van de Filipijnse politie, het Woman and Children Protection Center. IJM werkt intensief met deze eenheid samen om kinderen te beschermen tegen misbruik voor internet.

In de Filipijnen zijn vele duizenden kinderen het slachtoffer van deze vorm van misbruik. Door hun ouders of andere familieleden worden ze gedwongen om seksuele handelingen te verrichten voor de camera. Sinds 2011 heeft IJM, in samenwerking met de Filipijnse autoriteiten, ten minste 828 kinderen van online misbruik bevrijd en 293 daders gearresteerd, waarvan er inmiddels 122 zijn veroordeeld.

Om dit misbruik te bestrijden, werkt IJM samen met zowel de Filipijnse politie, als politie-eenheden uit landen als de Verenigde Staten, Australië en Nederland. De vraag naar misbruik van Filipijnse kinderen voor internet komt namelijk vooral uit westerse landen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up