shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vecht mee tegen mensenhandel in Europa, doe mee aan de MudRaise!

Vecht mee tegen mensenhandel in Europa en doe mee aan de Mudraise! Die oproep doet IJM Nederland. De MudRaise is een obstacle run waarmee deelnemers fondsen kunnen werven voor de strijd tegen mensenhandel. De vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne trekt niet alleen hulpverleners, maar ook mensenhandelaren. Het is daarom belangrijk om het gevecht tegen mensenhandel te intensiveren.

IJM roept mensen op om mee te doen aan de MudRaise voor Angela*, een Roemeense vrouw die in 2020 werd verhandeld naar Londen om te werken in de prostitutie. Gelukkig wist zij te ontsnappen en woont ze weer in Roemenië en ontvangt traumahulp van IJM.⁠ Maar de strijd tegen mensenhandel is nog lang niet gestreden in Europa.

Mensenhandel was al een groot probleem in Europa. Daarom zet IJM Roemenië zich al enkele jaren vanuit Roemenië in om mensenhandel in Europa te bestrijden. Met de oorlog in Oekraïne is de groep die kwetsbaar is voor mensenhandel nog vele malen groter geworden. De vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne trekt niet alleen hulpverleners, maar ook mensenhandelaren die hun kans schoon zien. Zeker vrouwen en meisjes zijn voor hen een makkelijke prooi. Criminele netwerken azen op hen om hen bijvoorbeeld te verhandelen voor de prostitutie of tegen betaling seksueel te misbruiken voor de webcam.

Het programma van IJM Roemenië is nu nog urgenter geworden: mensen beschermen tegen mensenhandel en rechtssystemen versterken, zodat mensenhandelaren niet wegkomen met hun misdaden. Daarom roept IJM mensen mee te doen aan de Mudraise en fondsen te werven voor de strijd tegen mensenhandel in Europa. Vecht mee tegen deze vorm van uitbuiting en maak hoop en bevrijding mogelijk!⁠
Kijk voor meer info en aanmelden op mudraise.nl.

*Angela heet in werkelijkheid anders. De vrouw op de bijgevoegd foto's is een actrice.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up