shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Twee jonge broers gered - nu herenigd met hun moeder

Afgelopen weekend hielp IJM de Indiase autoriteiten om twee jonge broers te bevrijden uit slavernij op een koeienboerderij. De jongens zijn nu herenigd met hun moeder.

“Ik had mijn jongens twee jaar lang niet gezien”, vertelde hun moeder, Lalitha, na de redding. “Ik ben zo blij dat ik ze terug heb.”

De ellende voor de familie begon toen een rijke zakenman zag dat Lalitha moeite had om voor haar zieke echtgenoot te zorgen en de familie in leven te houden. Hij bood haar een lening (ongeveer 570 dollar) onder de voorwaarde dat haar zonen zouden helpen op zijn boerderij tijdens hun schoolvakantie. Ze aarzelde, maar wist geen andere manier om het gezin te helpen overleven. En dus gingen de jongens aan het werk.

Maar het plan voor twee maanden zomerwerk liep uit op twee jaar van zware arbeid in barre omstandigheden. De zakenman en zijn partner stonden niet toe dat de jongens de boerderij verlieten en lieten hen in plaats daarvan dag en nacht bijna 40 koeien verzorgen. De jongens sliepen buiten, kregen nauwelijks voedsel en leden geregeld onder verbale bedreigingen en fysieke mishandeling.

Lalitha ondervond dat haar smeekbeden bij de eigenaar niets opleverden. Gelukkig leerde ze over IJM en meldde haar zaak. IJM ondersteunde de lokale overheid bij het coördineren van een reddingsoperatie om de jonge broers te vinden en de slavenhouders te arresteren.

Op zaterdag 15 juni arriveerde het team op de boerderij en zocht urenlang totdat beide jongens waren gevonden en in veiligheid gebracht. De twee slavenhouders vluchtten, maar de politie is hen op het spoor.

De lokale autoriteiten brachten de jongens onmiddellijk naar een veilige plek om meer te weten te komen over hun verhalen en hen te herenigen met hun moeder. Voor het eerst in twee jaar tijd kon ze weer van een warme maaltijd genieten met haar jongens, hen vasthouden en omarmen.

Ambtenaren kochten nieuwe kleren voor de jongens en brachten hen naar een opvangcentrum, waar ze nazorg krijgen voordat ze naar huis terugkeren.

“Ik ben iedereen dankbaar die vandaag heeft geholpen om mijn jongens te redden”, zei Lalitha met tranen in haar ogen. "Ik heb geen woorden om uit te drukken hoe blij ik ben om te zien dat mijn jongens veilig zijn."

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up