shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Twee daders online seksueel misbruik veroordeeld

ILIGAN CITY, FILIPIJNEN – Er is weer een belangrijke slag geslagen in de strijd tegen online seksueel misbruik van kinderen. Twee Filipijnse mensenhandelaren die kinderen misbruikten voor de webcam zijn veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen en het betalen van een schadevergoeding.

“Deze veroordelingen zijn goed nieuws,” reageert aanklager Karl Salcedo. “Hopelijk schrikt het potentiële andere daders af nu ze beseffen dat de overheid deze misdaad niet ongestraft laat.”

Beide mannen kregen nadat zij schuld hadden bekend een gevangenisstraf van vijftien jaar opgelegd. Voor een van hen komt deze straf op een eerdere veroordeling van twintig jaar voor het online misbruiken en uitbuiten van kinderen.

Een van de mannen werd in november 2022 gearresteerd door het Women and Children Protection Center (WCPC) een politie-unit dat nauw samenwerkt met IJM en zicht richt op de strijd tegen online seksueel misbruik van kinderen.

Caroly Houmes, directeur van IJM in Nederland: “Deze veroordelingen laten weer zien hoe belangrijk het is dat rechtssystemen de meest kwetsbaren beschermen. Wanneer daders verantwoordelijk worden gehouden voor hun misdaden, kunnen ze niet meer straffeloos hun gang gaan. We zijn blij met en onder de indruk van de vasthoudendheid van de overheid van Iligan City in de strijd tegen online seksueel misbruik van kinderen in hun gemeenschap.”

Salcedo voegt hieraan toe: “Dit is ook het bewijs hoe effectief de samenwerking is tussen overheid en NGO’s, en in het bijzonder met IJM. IJM speelt een leidende rol in de aanpak van deze misdaad.”

Tot op heden ondersteunde IJM de Filipijnse autoriteiten bij de veroordeling van 170 daders van online seksueel misbruik. IJM hielp verder bij meer dan 300 bevrijdingsoperaties, waarbij meer dan 1000 kinderen werden bevrijd.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up