shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

"Tijdens de coronacrisis gaat onze missie door, juist nu kinderen en misbruikers thuis zijn."

Door: Sam Inocencio, directeur IJM Filippijnen

IJM De Filippijnen leeft mee met internationale en nationale autoriteiten en andere organisaties die hard werken aan de aanpak van de wereldwijde verspreiding van het coronavirus (COVID19). In het bijzonder denken we aan hen die op dit moment tegen de ziekte strijden en hen die geliefden hebben verloren. Onze diepe dankbaarheid en respect gaat uit naar alle medische professionals, wetshandhavers, sociale dienstverleners en alle anderen die hun leven riskeren door dag en nacht in de frontlinie te werken.

In overeenstemming met de beschermende maatregelen die in De Filipijnen worden getroffen, werken onze werknemers in Manilla en Cebu sinds maandag 16 maart vanuit hun huis. Dit voor hun eigen bescherming en voor de veiligheid van de gemeenschap. Hoewel dit gevolgen heeft voor ons werk, blijven we ons zo goed mogelijk inzetten voor kinderen die het slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting voor internet, ofwel OSEC (Online Sexual Exploitation of Children). Onze teams blijven het onderzoek en de vervolging van OSEC-criminelen op afstand ondersteunen, evenals de nazorg voor kinderen die met misbruik te maken hebben gehad.

We dringen er bij iedereen op aan om alle voorschriften rond hygiëne en veiligheid na te leven, zoals voorgeschreven door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Department of Health (DOH) van de Filippijnen. Terwijl we samenwerken om deze uitbraak te overwinnen, moedigen we ook iedereen aan om alert te zijn op seksuele uitbuiting van kinderen in hun eigen omgeving, aangezien gewetenloze criminelen een kans zien om van de huidige situatie te profiteren door misbruik te maken van kinderen die in hun huizen verblijven. Als u vermoedt dat er misbruik plaatsvindt, meldt u dit dan bij de autoriteiten. 

Hartelijk dank en wees voorzichtig!

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up