shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Filippijnse politie pakt Australiër op die beschuldigd wordt van online kindermisbruik

Filippijnse autoriteiten hebben een Australische man gearresteerd en zijn Filippijnse partner, nadat de politie de vrouw had betrapt op het verzenden van seksueel expliciete video's en foto's van jonge meisje via internet.

Uit onderzoek bleek dat de verdachten misbruik maakten van Filipijnse kinderen en daarmee geld verdienden. De twee wisselden tientallen seksueel expliciete video's en afbeeldingen van kinderen uit en ontvingen betalingen van online klanten. Hun slachtoffers waren naar schatting niet ouder dan twaalf jaar.

Slachtoffers van cyberseks op de Filippijnen worden vaak gedwongen om seksuele handelingen te verrichten voor een camera - soms in een livestream-video - voor klanten die vaak aan de andere kant van de wereld wonen

Zaterdag gingen agenten van het Vrouwen en Kinderbeschermingscentrum van de Filippijnse Nationale Politie (WCPC), gewapend met een huiszoekingsbevel, naar de luxe wijk waar de verdachte een huis huurde met zijn 21-jarige Filippijnse partner. Tijdens de operatie, die IJM ondersteunde, legden autoriteiten beslag op elektronica die naar verluid door de verdachten werden gebruikt. Een van de slachtoffers van de verdachte, een 17-jarige jongen, ontvangt nu zorg en hulp van maatschappelijk werkers van IJM en het Filippijnse ministerie van Sociale Zaken. De zoektocht naar andere slachtoffers is aan de gang.

John Tanagho, IJM's Field Office Director in Cebu, prees de politie voor de succesvolle operatie: "Sommige mensen denken dat ze wegkomen met het exploiteren van Filippijnse kinderen en het online verkopen van seksueel expliciet materiaal van kinderen. Voor hen verdient het Filippijnse kind blijkbaar geen respect en waardigheid, maar is het gewoon een middel om makkelijk geld mee te verdienen. Maar de rechtshandhaving op de Filippijnen is vastbesloten bezig om online-handelaars op te sporen en hun slachtoffers zo snel mogelijk te redden. En dankzij de enorme inspanningen van zes overheidsinstanties onder leiding van de WCPC, bevinden beide verdachten die vandaag in Iloilo zijn gearresteerd zich nu achter de tralies, terwijl de politie zware strafrechtelijke aanklachten voorbereidt. "

WCPC-leidinggevende Romeo Perigo drong er bij gemeenschappen op aan om de regering te ondersteunen bij het bestrijden van deze misdaad:

"Laten we waakzaam zijn. Sta op en vecht met ons tegen misdaden waarbij vrouwen en kinderen het slachtoffer worden. Meld cybercriminaliteit bij het dichtstbijzijnde politiebureau. Onze campagne tegen criminaliteit zal alleen slagen met uw hulp. "

Dit is de eerste door IJM ondersteunde cyberseks-traffickingoperatie in de provincie Iloilo. Dit is het resultaat van groeiende samenwerking tussen Filippijnse instanties om kinderen te beschermen en cyberseks te bestrijden.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up