shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Jongen met malaria bevrijd uit slavernij

In Ghana zijn drie jongens van 9, 10 en 12 jaar bevrijd uit slavernij. De kinderen werkten ongeveer zeven maanden tot twee jaar als slaaf in de visindustrie rond Lake Volta.

Bij de reddingsoperatie ontdekte het team dat de 12-jarige jongen zeer hoge koorts had. Hij vertelde dat hij al een week ziek was, maar toch nog steeds werd gedwongen om dagelijks mee in de boot het meer op te gaan. Hij bleek malaria te hebben.

Het was heel bijzonder voor de jongens om de volgende dag, na maanden van uitbuiting en mishandeling, weer in vrijheid wakker te worden. Eén van de jongens vertelde, toen hij net uit bed kwam: “Op dit moment zou mijn bootmeester schreeuwen: Je moet dit of dat gaan doen, of anders sla ik je in elkaar.”

In plaats daarvan zitten de jongens nu in een verpleeghuis waar ze goede medische zorg en onderwijs krijgen. De reddingsoperatie leidde bovendien tot de arrestatie van een verdachte die later deze maand voor de rechtbank zal verschijnen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up