shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Internationale bende van kindermisbruikers opgerold – 98 daders gearresteerd

De Australische politie en de Amerikaanse FBI hebben een internationale bende van pedofielen opgerold die online kinderen misbruiken. 98 daders uit Australië en Amerika werden gearresteerd.

Het onderzoek begon in 2022, toen de FBI contact opnam met de Australische politie en informatie doorgaf over een netwerk dat kindermisbruikmateriaal zou delen op het dark web. De gearresteerde Australische verdachten waren tussen de 32 en 81 jaar oud. Leden van het internationale netwerk gebruikten software om anoniem online kindermisbruik te delen, te chatten en toegang te krijgen tot illegale websites.

“Als IJM zijn we onder de indruk van de inspanningen van de FBI en de Australische politie om daders verantwoordelijk te houden en kinderen te beschermen,” zegt Caroly Houmes, directeur van IJM Nederland. “Bij ons werk in de Filipijnen zien we eveneens dat internationale politiesamenwerking ertoe leidt dat steeds minder daders wegkomen met kindermisbruik. Het is heel bemoedigend te zien dat die aanpak impact heeft. Deze succesvolle samenwerking tussen de FBI en de Australische politie is daar opnieuw een voorbeeld van.”

Tot nu toe heeft IJM de Filipijnse autoriteiten ondersteund bij het bevrijden van 1.181 kinderen van online misbruik en het aanhouden van 359 vermoedelijke daders, waarvan er minstens 202 zijn veroordeeld. In de strijd tegen online kindermisbruik werkt IJM samen met onder andere de Australische, Nederlandse en Britse politie. Zo willen we in die landen de daders (die beelden van kindermisbruik aanvragen) in beeld krijgen en verantwoordelijk houden voor hun misdaden.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en bescherm kinderen tegen online seksueel misbruik.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up