shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM traint 50 agenten in Bangladesh in aanpak mensenhandel

DHAKA, BANGLADESH – Met een partnerorganisatie heeft IJM vijftig politieagenten in Bangladesh getraind om mensenhandel te bestrijden. Het tiendaagse trainingsprogramma werd gehouden tussen 26 mei en 6 juni.

Door middel van diepgaande lezingen, groepsactiviteiten, discussies en casestudies trainden IJM-medewerkers de agenten in slachtofferhulp, wetgeving tegen mensenhandel en het herkennen van mensenhandel. Voor deze training werkte IJM samen het International Criminal Investigative Training Assistance Program (ICITAP), een Amerikaanse overheidsorganisatie gericht op het aanpakken van internationale misdaad.

De formele slotceremonie van de tiendaagse werd bijgewoond door hoge functionarissen van de politie van Bangladesh, de Amerikaanse ambassade, het Anti-mensenhandel Tribunaal in Bangladesh, het ministerie van Sociale Zaken en het Ministerie van Justitie.

Dit is de tweede keer sinds november 2023 dat IJM en ICITAP samenwerken om wetshandhavers te trainen. Deze samenwerking en dit trainingsprogramma helpt IJM te vestigen als een geloofwaardige expert in de aanpak van mensenhandel en legt daarmee de basis voor ons nieuwe programma in Bangladesh.

Begin dit jaar opende IJM een kantoor in Bangladesh, om mensenhandel in het Zuid-Aziatische land tegen te gaan. Mensenhandel en uitbuiting komen op grote schaal voor in Bangladesh. De UNODC schatte in 2022 in een onderzoek dat 600.000 vrouwen en meisjes in het land het risico lopen op uitbuiting in de commerciële seksindustrie. Volwassenen en kinderen uit Bangladesh worden gedwongen om te werken in verschillende industrieën in binnen- en buitenland, zoals land- en scheepsbouw. Het Global Fund to End Slavery stelde in 2022 dat bij ruim 86 procent van de arbeiders in twee productiecentra van de bloeiende kledingindustrie sprake was van dwangarbeid.

27 juni 2024

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers van gedwongen arbeid te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up