shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM traint 220 agenten in aanpak seksueel geweld

Om seksueel misbruik van vrouwen en kinderen effectiever aan te pakken, heeft IJM in Guatemala een training gegeven aan ruim 220 politierechercheurs.

Tijdens de driedaagse training leerden de rechercheurs technieken voor fotografie en videografie die helpen bij het strafrechtelijk onderzoek naar seksueel geweld. 95 procent van de deelnemers aan de training had nog nooit professionele video- of fotoapparatuur gebruikt.

De deelnemers reageerden zeer positief op de training en zeiden dat ze de opgedane kennis goed konden gebruiken om bewijs te verzamelen bij misdaden.

Uit een IJM-studie uit 2023 blijkt dat 37 procent van de vrouwen en 28 procent van de jongeren in Guatemala ooit te maken heeft gehad met fysiek of seksueel geweld. Deze alarmerende cijfers laten zien hoe belangrijk het is dat het rechtssysteem in Guatemala wordt versterkt en dat aangiftes kundig worden behandeld.

Naast de training schenkt IJM acht videocamera’s en acht fotocamera’s aan politiebureaus in de steden Quetzaltenango en Escuintla, om ook zo bij te dragen aan betere bewijsvoering voor misdaden en de bescherming van vrouwen en kinderen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en bescherm vrouwen, meisjes en jongens tegen seksueel geweld.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers van seksueel geweld te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up