shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM, Meta en Snapchat trainen autoriteiten Ivoorkust in strijd tegen online kindermisbruik

In samenwerking met Meta (eigenaar van Facebook en Instagram) en Snap Inc. (eigenaar van Snapchat) trainde IJM afgelopen maand lokale autoriteiten in Ivoorkust in de strijd tegen online seksueel misbruik van kinderen.

De training maakt deel uit van Project Boost, geleid door IJM’s Center to End Online Sexual Exploitation, en wordt ondersteund door onder andere Interpol en het Amerikaanse National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC).

Publieke en elektronische dienstverleners kunnen gevallen van vermoedelijke seksuele uitbuiting van kinderen melden bij de zogenoemde CyberTipline. Om de opvolging van deze meldingen te verbeteren, traint IJM nu lokale autoriteiten in diverse landen. Eerdere Project Boost-trainingen in Kenia en Nigeria leidden tot verbeteringen in de reacties van justitie. Verantwoordelijke instanties zijn serieuzer aan de slag gegaan met het onderzoeken en vervolgen van verdachten en het in veiligheid brengen van minderjarige slachtoffers.

Het aantal CyberTipline-meldingen is vaak groter dan de capaciteit van de wetshandhavingsinstanties om deze effectief in te zien, te beoordelen en op te volgen. Om in deze dringende behoefte te voorzien, stellen wereldwijde partners hun unieke expertise ter beschikking om wetshandhavers in Ivoorkust te helpen CyberTipline-meldingen te begrijpen en te interpreteren en hun online onderzoeksmethoden te verbeteren. In de toekomst zal training worden aangeboden aan officieren van justitie en rechters om de vervolging van online kinderuitbuitingszaken te ondersteunen.

De training in Ivoorkust zal de wereldwijde en lokale inspanningen om criminelen die kinderen uitbuiten aan te pakken, versterken en zal ook bijdragen aan de bescherming van politiepersoneel dat op dit gebied werkzaam is.

Caroly Houmes, directeur van IJM Nederland: “De misdaad van online seksueel misbruik van kinderen is wereldwijd enorm. Misdadigers moeten weten dat ze niet langer ongestraft hun misdaden kunnen begaan. Door de samenwerking van overheden, het bedrijfsleven en ngo’s als IJM zullen we de criminelen opsporen en ter verantwoording roepen. Kinderen moeten worden beschermd.”

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up